Wat hebben we tot nu toe bereikt?

Jaarverslag

Bekijk het per kalenderjaar in het volgende doorlopende overzicht!

2019: Motivation2Learn

Dit jaar waren we aanwezig met een presentatie op de NOT 2019 in Utrecht. In het najaar is het initiatief Motivation2Learn gelanceerd dat een integrale aanpak voor middelbare scholen wil gaan onderzoeken. De studiegroep Bewegend Leren groeit explosief op Facebook.

Populaire content
Maak je eigen bord- of kaartspel, Gamification in het onderwijs

Aantal leden
+1500 collega's in december 2019.

Aantal bezoekers
6478 unieke bezoekers (9.586 pageviews).

  • 2019November

    Motivation2Learn heeft een startbijeenkomst bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Aanleiding is de (nog steeds!) dalende motivatie van leerlingen in het VO. De onderzoeksopzet belooft een integrale aanpak, waarbij ook docenten en de implementatie een belangrijke rol spelen. In 2020 wordt duidelijk of dit onderzoek wordt gefinancierd.
  • 2019April

    Mission Start viert haar eerste lustrum! Google+ wordt gesloten en dat betekent helaas het einde van ons forum met alle posts. Het ledenaantal van onze community zit desondanks toch flink in de lift. Deze bijdrage wordt geleverd door de Bewegend Leren studiegroep op Facebook.
  • 2019Januari

    Tijdens de NOT 2019 in Utrecht wordt twee keer een presentatie verzorgd over Games & Drones door Sem van Geffen. Hij is nog steeds als community manager actief en hoewel zijn tijd steeds meer verschuift naar drones, blijft hij betrokken bij gamification in het onderwijs.

2018: Derde conferentie

Opnieuw aandacht voor gamification via meerdere artikelen in onderwijsland en video games die educatief goed inzetbaar zijn. In oktober organiseerden wij onze derde Gamification Conferentie op het Koning Willem I College te 's-Hertogenbosch. Met aandacht voor escaperooms, games en ontwerpen van spelconcepten.

Populaire content
Bitcoin Game, Maak je eigen bord- of kaartspel, Help ik doe onderzoek!

Aantal leden
1200 collega's in december 2018.

Aantal bezoekers
11.5790 unieke bezoekers (19.484 pageviews).

2017: Naar de 1000 leden

In maart volgde onze tweede conferentie op het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch waar ruim honderd collega's zich lieten professionaliseren op het gebied van gamification. Mission Start groeide qua ledenaantal door naar de magische grens van 1000.

Populaire content
Gamification Conferentie 2017, Maak je eigen bord- of kaartspel, Help ik doe onderzoek!

Aantal leden
1000 collega's in december 2017.

Aantal bezoekers
11.487 unieke bezoekers (17.615 pageviews).

2016: Weer een stap verder

Onze eerste conferentie in april was een succes. Ook in deze maand kwam de nieuwe publicatie van Sem uit (Gids voor Gamification) en maakten we kennis met een nieuw fenomeen in het onderwijs: bewegend leren. Dit leverde nieuwe leden op voor onze groeiende community of practice.

Populaire content
Maak je eigen bord- of kaartspel, Planet Coaster, Ambassadeurs.

Aantal leden
800 collega's in december 2016.

Aantal bezoekers
12.241 unieke bezoekers (25.129 pageviews).

2015: Jaar van flinke groei

We starten met het geven van trainingen op locatie en zijn ook aanwezig op de NOT. Dankzij onze sociale media kanalen groeit de community. In 2015 zijn de bezoekersaantallen van de site dusdanig, dat we zeven keer een uitverkochte zaal in het Sydney Opera House zouden hebben gehaald!

Populaire content
Dé Gamification Conferentie, Maak je eigen bord- of kaartspel en Academy.

Aantal leden
400 collega's in december 2015.

Aantal bezoekers
7.452 unieke bezoekers (19.727 pageviews).

2014: Een opbouwjaar

Mission Start wordt in maart opgericht door Sem van Geffen, die bezig is met het schrijven van zijn boek Gamification in de klas. De bedoeling is om vragen van collega's online te kunnen beantwoorden. In het najaar start Sem met bloggen en begint er een kleine community te ontstaan van docenten en ontwikkelaars.

Populaire content
Ambassadeurs, Start je missie! en Maak je eigen bord- of kaartspel.

Aantal leden
67 collega's in september 2014.

Aantal bezoekers
Geen gegevens beschikbaar.