Wat hebben we tot nu toe bereikt?

Jaarverslag

Bekijk het per kalenderjaar in het volgende doorlopende overzicht!

2018

Opnieuw aandacht voor gamification via meerdere artikelen in onderwijsland en video games die educatief goed inzetbaar zijn. In oktober organiseerden wij onze derde Gamification Conferentie op het Koning Willem I College te 's-Hertogenbosch. Met aandacht voor escaperooms, games en ontwerpen van spelconcepten.

Populaire content
Bitcoin Game, Maak je eigen bord- of kaartspel, Help ik doe onderzoek!

Aantal leden
1200 collega's in december 2018.

Aantal bezoekers
11.5790 unieke bezoekers (19.484 pageviews).

 • 2018Oktober

  Begin deze maand verschijnt in het landelijke Praxisbulletin een uitgebreid artikel over een variant van de Bitcoin Game die in het voorjaar via Mission Start is gepubliceerd. Gamification Conferentie 2018 vindt op 9 oktober plaats op het Koning Willem I College te 's-Hertogenbosch met ruim 75 deelnemers. Gerben Bakker, Stijn Folkerts en Michiel van Eunen zijn keynote sprekers, met Inez Groen als dagvoorzitter. Verder zijn er weer diverse werksessies om te volgen en een Open Space (markt).
 • 2018Juli

  Mission Start wordt uitgenodigd om opnieuw aanwezig te zijn bij de NOT 2019 in de Jaarbeurs. Inmiddels zijn er ruim 50 aanmeldingen binnen voor Gamification Conferentie 2018.
 • 2018April

  Op 13 april vindt de landelijke finale van de Drone Cup Finals plaats, een spelconcept waar 1200 leerlingen uit het VO aan hebben meegedaan. Aandacht voor gamification is er opnieuw in het Praxisbulletin en ook komt er een (online) artikel in Computers op School.
 • 2018Maart

  Via De Super Uitdaging brengt community manager Sem van Geffen een Werkstuk Game uit, waarmee het maken van een werkstuk (of het doorlopen van een creatief proces) gegamificeerd wordt. Dit is weer een voorbeeld van een hybride spelconcept.
 • 2018Januari

  Mission Start brengt een lespakket en Bitcoin Game uit die gratis te downloaden te zijn. Ambassadeurs Michiel van Eunen, Gerben Bakker, Inez Groen, Frank Leoné, Rob Hulsen en Jeffrey Lanters stellen zich beschikbaar om mee te werken aan de nieuwe conferentie in oktober.

2017: Naar de 1000 leden

In maart volgde onze tweede conferentie op het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch waar ruim honderd collega's zich lieten professionaliseren op het gebied van gamification. Mission Start groeide qua ledenaantal door naar de magische grens van 1000.

Populaire content
Gamification Conferentie 2017, Maak je eigen bord- of kaartspel, Help ik doe onderzoek!

Aantal leden
1000 collega's in december 2017.

Aantal bezoekers
11.487 unieke bezoekers (17.615 pageviews).

2016: Weer een stap verder

Onze eerste conferentie in april was een succes. Ook in deze maand kwam de nieuwe publicatie van Sem uit (Gids voor Gamification) en maakten we kennis met een nieuw fenomeen in het onderwijs: bewegend leren. Dit leverde nieuwe leden op voor onze groeiende community of practice.

Populaire content
Maak je eigen bord- of kaartspel, Planet Coaster, Ambassadeurs.

Aantal leden
800 collega's in december 2016.

Aantal bezoekers
12.241 unieke bezoekers (25.129 pageviews).

2015: Jaar van flinke groei

We starten met het geven van trainingen op locatie en zijn ook aanwezig op de NOT. Dankzij onze sociale media kanalen groeit de community. In 2015 zijn de bezoekersaantallen van de site dusdanig, dat we zeven keer een uitverkochte zaal in het Sydney Opera House zouden hebben gehaald!

Populaire content
Dé Gamification Conferentie, Maak je eigen bord- of kaartspel en Academy.

Aantal leden
400 collega's in december 2015.

Aantal bezoekers
7.452 unieke bezoekers (19.727 pageviews).

2014: Een opbouwjaar

Mission Start wordt in maart opgericht door Sem van Geffen, die bezig is met het schrijven van zijn boek Gamification in de klas. De bedoeling is om vragen van collega's online te kunnen beantwoorden. In het najaar start Sem met bloggen en begint er een kleine community te ontstaan van docenten en ontwikkelaars.

Populaire content
Ambassadeurs, Start je missie! en Maak je eigen bord- of kaartspel.

Aantal leden
67 collega's in september 2014.

Aantal bezoekers
Geen gegevens beschikbaar.