Koers voorspellen

Hoger of lager? Voorspel de koers van de cryptovaluta.

Winst maken

Verdien geld door op het juiste moment te kopen en te verkopen.

Strategie bepalen

Speel je met je medespeler behoudend of neem je extra risico?

Ervaren

Ervaar de leuke kant van cryptovaluta, maar ook de risico's.
Wat kun je verwachten?

Meer informatie

Bitcoin Game

1Wat zijn de spelkenmerken?
Kaart- en rekenspel. Te spelen in tweetallen. Team tegen team. Duur van een spel (= vier spelronden) bedraagt ongeveer 15 minuten.
2Wat is het speldoel?
Elk team start met 100 euro. Deze wordt evenredig over de twee spelers van het team verdeeld. Het team dat na de laatste spelronde de meeste euro's over heeft, is winnaar.
3Hoe werkt de gameplay ongeveer?
In elke spelronde gokken alle spelers individueel op de wisselkoers van de cryptovaluta. Zij kunnen tevens cryptovaluta kopen en verkopen.
4Wat maakt het spel spannend?
Je speelt samen met een medespeler tegen anderen in een spel dat elke spelbeurt verandert door (sterke) schommelingen in wisselkoersen.

Lespakket

1Wat wordt er inhoudelijk behandeld?
Wat blockchain technologie is, hoe het werkt en voorbeelden ervan. Verder wordt het ontstaan van cryptovaluta, het handelen erin, risico's en tips besproken.
2Waar bestaat het lespakket uit?
Een PowerPoint voor de leerkracht/docent met vragen om aan de klas te stellen. Tevens zit de Bitcoin Game in het lespakket.
3Waar sluit het lespakket bij aan?
In het mbo sluit het aan bij het vak Loopbaan & Burgerschap en is het lespakket relevant voor financiële opleidingen. In het VO past het bij het vak Economie of Wiskunde. In het PO kun je aansluiten bij OJW.
4Zijn er kosten aan verbonden?
Nee. Lespakket en spel zijn gratis te downloaden en te gebruiken.
De Bitcoin Game is een voorbeeld van gamification. Het is een middel om in je klas een actueel thema te behandelen en interactie tussen leerlingen te bereiken.

Sem van Geffen