Students Mia Ramsey, 11, left, Ella Reyl, 12, Thea Jones, 12, Seth Samuel, 12, and Etai Kurtzman, 12, fill out game analysis worksheets at Coney Island in Brooklyn, NY May 28, 2015. The group of students from Quest to Learn School took the day trip to Coney Island to analyze user experience on games and rides at Luna Park as part of their late-spring school curriculum. (Kevin Hagen for The Hechinger Report) Slug: Games Student
In mei kwamen 2.000 jongeren uit de hele wereld bij elkaar in Utrecht om vijf dagen van en mét elkaar te leren. Campus Party Europe was voor de eerste keer in Nederland. Nog niet eerder is er op deze schaalgrootte door studenten informeel geleerd en gewerkt aan oplossingen voor de toekomst.
Campus Party Europe laat zien dat leren overal kan en – in een speciale setting – jongeren bijzonder aanspreekt om te komen en samen aan de slag te gaan. In een hackathon worden uitdagende, echte problemen gepresenteerd, die in teams moeten worden doorvertaald naar ideeën en oplossingen. Alles valt te ‘hacken’: van verkeersproblemen tot voedseltekorten, van gezondheidsproblemen tot het leren op scholen. Een hackathon is voor veel scholen een nieuw begrip. De hoogste tijd dus om ermee kennis te maken en wie weet… om er als school ook aan mee te gaan doen.
In deze themamiddag op 14 oktober 2016 in het Innovatiehuis krijg je een beter beeld, handvatten en word je voorzien van tips om uw team voor deze manier van leren te enthousiasmeren en concrete vervolgstappen te zetten.
Nick van Breda (24h Education Hackathon) organiseert hackathons voor jongeren in Nederland en weet als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en regelen van dit soort evenementen. Nick gelooft in de creativiteit van jongeren en zijn missie is om deze binnen en buiten het schoolsysteem ‘aan te boren’.
Harry van der Schans (Koning Willem I College, ’s-Hertogenbosch) heeft een methode met leermaterialen ontwikkeld om studenten een creatief proces te laten doorlopen. Van prikkel tot pitch. Het ICE-model biedt structuur voor projectmatig en interdisciplinair werken op school. Maar het is ook een mooie onderlegger voor hackathons.
Deze themamiddag wordt begeleid door Sem van Geffen. Hij is innovator en gamification expert in het onderwijsveld en runt een community of practice. Sem ziet hackathons als de volgende, grote kans om het onderwijs te vernieuwen.
Datum: 14 oktober 2016.
Doelgroep: docenten uit het mbo, vo en po.
Voorkennis: niet vereist.
Toegang: dit evenement is niet gratis en je moet je van te voren aanmelden bij het CVI.
Adres: Koningsweg 38, 5211 BL ‘s-Hertogenbosch.