Plannen voor 2018

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, het is rustig op Mission Start. Maar niets is minder waard. Achter de schermen zijn we bezig met toffe projecten die in het komend schooljaar worden uitgevoerd en waar ik nu even tijd voor heb vrijgemaakt om erover te kunnen bloggen. De snode plannen voor 2018 gaan we bij dezen met je delen!

Drones: landelijke drone race competitie en meer
Na het succes van de Drone Cup pilot in maart jl. kon het natuurlijk ook niet anders, dan dat er een vervolg zou komen. In het nieuwe schooljaar wordt er voor het VO een landelijke drone race competitie opgezet met ontwerpopdrachten waarbij creatief denken en samenwerken worden getraind. In het PO staan nieuwe Drone Cups op het programma, door heel het land. In Tilburg proberen we zelfs tot een regionale finale te komen in april 2018. Vanuit de Radboud Universiteit zal er in het VO verder onderzoek gedaan worden naar creativiteitsontwikkeling bij jonge mensen.

Een nieuwe publicatie
Na Gamification in de klas (2014) en Gids voor Gamification (2016) ben ik bezig met de voorbereidingen voor een nieuw studieboek over gamification. Deze nog naamloze publicatie zal inzoomen op de combinatie tussen 21st Century Skills en gamification, waarbij good practices (zoals op Mission Start te vinden) een centraal uitgangspunt zullen zijn. Bedoeling is dat opnieuw het Koning Willem I College het boek zal uitgeven. Meer nieuws over dit nieuwe boek volgt in juli.

Gamification Conferentie 2018
Na onze afgelopen conferentie gaan we opnieuw kijken naar mogelijkheden voor een vervolg in 2018. Het programma wordt compacter en nog interactiever.

App: ClassDojo killer
Samen met Hulan Studio uit Eindhoven willen we een alternatief ontwikkelen voor ClassDojo, de Amerikaanse beloningsapp, waar zowel positieve als negatieve geluiden over zijn. Dit is zeker geen geringe uitdaging, aangezien het allemaal toch wel erg over het stimuleren van extrinsieke motivatie lijkt te gaan. Toch denken wij dat we met een alternatieve app ook intrinsieke motivatie van leerlingen kunnen aanspreken. Hoe? Dat is het geheim van de smid en die is nu zijn plannetje aan het smeden…

Verder zal Mission Start voor de tweede keer de Pabo in Tilburg assisteren bij het project Ontdek het verhaal, waarin Pabo studenten de kracht van storytelling ontdekken. Waarschijnlijk zijn we in het najaar weer te gast in het Innovatiehuis te ‘s-Hertogenbosch voor de themamiddag Gamification en wellicht kun je ons daarna ook weer bij onze partner Lab to Learn in Etten-Leur ontmoeten voor een leuke themasessie.

Blijf Mission Start volgen. Op, met name, Facebook zijn we zeer actief. Heb je iets om met onze bijna 1.000 leden tellende community te delen? Gebruik dan het forum van Google+ om te posten. Wil je vooral of alleen maandelijks op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief Gamification, die vanaf september weer verschijnt.

Ik wens iedereen alvast een fijne zomerse periode toe!