Dé Gamification Conferentie

Games. Design. Technology. In 2017!
 
Mission Start

Community Manager

sem

Sem van Geffen

Instructional designer en gamification developer. Gamer. Gaming Evangelist.

Donkey Kong Country was een van de eerste games die ik ruim twintig jaar geleden speelde op de SNES. Ik was meteen verknocht aan het fenomeen games en dat ben ik nog steeds. Games zijn mijn lust en mijn leven. Mijn dagelijkse ochtend routine? Als eerste even het laatste nieuws checken op Gamer.nl en GameInformer.com.

Tussen 2000 en 2008 was ik samen met een vriend uit Zweden, Frederik Landin, verantwoordelijk voor Arena Center.net, een online game community. Wij maakten updates voor de PC versie van NHL 2001 en zo verder. IJshockey dus. Een super gave sportgame franchise die in Nederland weinig erkenning krijgt. Maar goed, wij Nederlanders zijn dan ook beter in voetbal (of denken we dat vooral?). Op het hoogtepunt behoorde onze community tot de top drie in Europa en top vijf wereldwijd. We werden geïmiteerd door een stel Tsjechen ("Piracy? Everywhere!"), gehackt door boze Amerikanen en uiteindelijk overgenomen door een vriendelijke gast uit Franstalig Canada. Fantastique! Het recept voor succes? Elke dag lekker in de weer met de site, alert reageren op input van bezoekers en steeds weer nieuwe, vette ideeën bedenken om de community levendig te houden. In deze periode heb ik geleerd wat het van je vraagt om community manager te zijn.

Sinds 2014 mag ik weer vanuit deze oude, vertrouwde rol acteren. Verder ben ik vooral gamification expert die slechts één motto heeft: Start playing, empower learning. Ik publiceer over gamification en werk mee aan de realisatie van spelconcepten, serious games.

Ik wens je van harte welkom in onze community. Sluit je aan en doe mee!

LinkedIn | Regio 's-Hertogenbosch

Wat doet Sem?

Koning Willem I College.